تا حالا به فرانسوی ها دقت کرده اید؟! خیلی عجیب هست که بدانید آنان با وجود غذاهای چربی که میخورند آمار افراد مبتلا به بیماری های قلبیشان بسیار پایین است و حتی تناسب اندام عالی دارند!!
این مورد باعث شد که متخصصان فرانسوی دست به کار شوند و در مورد آن بررسی به عمل آورند و نتیجه تحقیق آنان این بود که خوردن شراب و سبک زندگی آنان سبب شده تا تناسب اندام عالی و دور از بیماری های قلبی داشته باشند.
ولی جدیدا طبق تحقیقاتی که انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که استفاده از پنیر سبب بروز این موارد شده است! بله پنیر...
به همین دلیل مجله ورزشی اسپورتی ها برای شما عزیزان این مقاله را تولید کرده است تا بیشتر با این قضیه آشنا شوید و بدانید که آیا واقعا با پنیر می شود از بیماری های قلبی دوری کرد و به تناسب اندام عالی رسید یا خیر؟! پس تا انتها همراه ما باشید.
از همه بهتر اینکه، این تحقیق با مطالعات پیشین دال بر اثبات تاثیرات پنیر بر افزایش متابولیسم در یک راستا قرار داشت.
به منظور انجام این تحقیق، محققان نمونههای ادرار و مدفوع شرکتکنندگانی که رژیم غذائیشان مملو از شیر یا پنیر بود را با افرادی که از رژیمهای کنترل شده حاوی مصرف کره و بدون هیچ لبنیات دیگر پیروی میکردند را با یکدیگر مقایسه نمودند.
در مقام مقایسه، مدفوع افرادی که پنیر مصرف میکردند، حاوی مقدار فراوانی اسید بوتیریک، اسیدهای چرب با زنجیرهی کوتاه که توسط باکتریهای روده تولید میشود، بود. افزایش میزان اسید بوتیریک به طرز چشمگیری با کاهش کلسترول بد رابطهی مستقیم دارد و اثبات میکند که پنیر برای قلب شما از انواع دیگر لبنیات مفیدتر است.
دکتر مورتون کلاسن میگوید، گرچه کاملا مشخص نیست که اسید بوتیریک چگونه تاثیرات جادویی خود را اعمال میکند اما برخی از مطالعات بر روی حیوانات حاکی از آن است که این اسید چرب، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده، تخلیهی انرژی را افزایش(به ویژه متابولیسم را تسریع کرده) و موجب کاهش التهابات ناشی از استرس میگردد.
طبق نتایج مطالعات انجام شده بر روی حیوانات که در سال ۲۰۰۹ در مجلهی دیابت به چاپ رسید، افزایش اسید بوتیریک با کاهش خطر ابتلا به چاقی مفرط مرتبط است.
اما پیش از آنکه یک برش امریکایی پنیر بقاپید، به این مورد توجه کنید که طرز تهیهی همهی پنیرها یکسان نیست. پنیرهای جاافتاده همانند پنیر چدار کهنه، پارمزان و سوراخسوراخ سوئدی احتمالا در زمرهی بهترینها هستند.
کلاسن میگوید، اسید بوتیریک از دو طریق تامین میشود، یا مستقیما از پنیر و یا پس از مصرف برخی مواد غذایی خاص توسط باکتریهای روده تولید میشوند. در هر دو مورد، انتظار میرود که پنیرهای جاافتاده بیش از پنیرهای تازه حاوی اسید بوتیریک باشند.
پنیرهای جاافتاده در کاهش وزن و حفظ سلامت موثرند.
کلاسن معتقد است با مصرف این پنیرهای کهنه، انتظار میرود پروتینها بیش از بیش تجزیه و به شکل پپتئید و اسیدهای آمینه درآیند، که در تحقیقات اولیه نشان داده شد بر متابولیسم کربوهیدراتها و چربیها موثر است و منجر به کاهش تجمع چربی در بدن میگردد.
گرچه این مطالعه محدود بود، اما حاوی نکات قابل توجهیست، به ویژه آنکه نتایج تحقیقات اولیه در سال ۲۰۱۱ که نشان داد مصرف پنیر، در مقایسه با مصرف کره که محتویات چربی هر دو یکسان است، موجب کاهش کلسترول بد در بدن میشود را تائید مینمود.
همچنین نتایج این مطالعه، مکمل نتایج مطالعات دیگری شد که در مجلهی امریکایی مواد مغذی بالینی به چاپ رسید، مبنی بر اینکه افزایش مصرف پنیر در قالب رژیمی کم کربوهیدرات (مواد غذایی کم کربوهیدرات شامل: میوهها، سبزیجات، گوشت و غلات کامل که در مقابل مواد غذایی پر کربوهیدرات همانند: غذاهای فراوری شده و تصفیه شده قرار میگیرد) منجر به کاهش وزن میشود.